Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt

Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt

Ingredienser

4 stk søtpotet
4 stk hvitløksfedd
0,5 stk sitron
4 ss olivenolje
2 ss frisk rosmarin
1,5 ss flaksalt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Søtpotet er er kjempegodt og i tillegg supersunn. Den er også et fint fargeinnslag på tallerkenen.

  1. Støt sammen rosmarin, salt og revet skall av ½ sitron i en morter eller lignende.
  2. Vask og skrell søtpotetene eller la skallet være på. Skjær i kløfter og legg søtpotetkløftene over på et stekebrett med bakepapir.
  3. Vask og skrell søtpotetene eller la skallet være på. Skjær i kløfter og legg søtpotetkløftene over på et stekebrett med bakepapir. Tilsett knuste hvitløkfedd og sitron skåret i grove biter. Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen.
  4. Stek søtpotetene ved 200 grader til de blir gylne og møre, ca. 30 minutter. Dryss over rosmarin og sitronsaltet før servering.