Potetsuppe med purreløk og serranoskinke

Potetsuppe med purreløk og serranoskinke

Ingredienser

250 g purreløk i skiver
150 g gul løk, hakket
500 g skrelte poteter i biter
1 l kraft,
2 dl fløte
3 ss hakket persille
100 g serranoskinke
grissini eller krutonger
2 ss smør til steking
salt og pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Høst er suppetid og med denne blir du både varm og mett i magen. Prøv Christer Berens egen oppskrift på fyldig potetsuppe med purreløk og serranoskinke.

  1. Først steker du løken på svak varme til den blir gyllen, tilsett deretter poteter og stek i noen minutter. Tilsett så kraften og kok det hele i ca 25 minutter.
  2. Kjør suppen med stavmikser/blender til en puré. Tilsett fløte og la det koke videre på svak varme.
  3. Hvis du synes suppen blir for tykk kan du tilsette mer vann.
  4. Persilleolje Kjør 1 neve persille med 1/2 dl olivenolje, 1 tsk salt og litt pepper med en stavmikser.
  5. Servér suppen rykende varm. Ha litt skinke og grissini/krutonger på suppen og ringle litt persilleolje over. Dette er en perfekt rett å by på etter at man har vært på tur.