Rå grønnsaker med tomatpesto

Rå grønnsaker skåret i skiver eller staver er knasende godt, og grønnsakene blir ekstra sprø og saftige etter et opphold i iskaldt vann. Lag en tomatpesto av soltørkede tomater, hvitløk, pinjekjerner (kan byttes ut med mandler eller valnøtter), basilikum, parmesan og olivenolje. Server tomatpestoen som dipp til grønnsakene.
Rå grønnsaker med tomatpesto

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tomatpesto

Slik gjør du

  1. Lag tomatpestoen: Plukk basilikumbladene (noen myke stilker kan være med) og hakk hvitløken. Kjør alle ingrediensene unntatt oljen i en hurtigmikser. Spe med oljen til pestoen får en tykk og fin konsistens. Smak pestoen til med en klype salt.
  2. Rens og del grønnsakene i jevne biter, skiver eller staver.
  3. Dipp grønnsakene i pestoen og nyt!