Soppsalat med posjert egg

Sopp er nydelig og et godt alternativ til kjøtt hvis du vil spise vegetar. Denne soppsalaten med hvitløk, urter, krutonger og posjert egg egner seg godt som lunsj.
Soppsalat med posjert egg

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Synes du det er vanskelig å posjere egg? Da kan du servere med en bløtkokt variant. Det viktigste er at du har en solgul, myk eggeplomme som passer perfekt sammen med den ristede soppen og de sprø krutongene.

Slik gjør du

  1. Hvitløkskrutonger: Gi hvitløksfeddene en hard klem med knivbladet så skallet sprekker. Bland dem sammen med brødterningene og spre alt jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over olivenolje og salt. Stek midt i ovnen på 200 grader til brødterningene er gyldenbrune og sprø. Rør rundt i krutongene innimellom sånn at de får jevn farge.
  2. Posjert egg: Posjert egg virker kanskje vanskelig, men når du først får dreisen på det blir du hekta! Er det første gang du posjerer egg, er det lettest å lykkes hvis du koker ett og ett egg av gangen. Knekk egget i en liten kopp. Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt og et par spiseskjeer eddik. Når vannet koker lager du en virvel i vannet med en tresleiv. Hell egget fra koppen forsiktig ned i midten av virvelen og la egget følge strømmen i virvelen sånn at hviten samler seg rundt plommen.
  3. Skru ned på varmen så det ikke fosskoker. Egget er ferdig etter 3-4 minutter. Ta egget forsiktig ut med en hullsleiv/fiskesleiv.
  4. Soppsalat: Fres sjalottløk og hvitløk et par minutter i smør og tilsett så soppen. Stek til soppen er fint brunet og mør, men pass på så de ikke blir for bløte og slappe.
  5. Bland inn sprø hvitløkskrutonger, finhakket estragon og persille helt til slutt. Anrett soppsalaten på tallerkner toppet med posjert eller bløtkokt egg, og et ekstra dryss salt.
Posjert egg: 
Posjert egg virker kanskje vanskelig, men når du først får dreisen på det blir du hekta!
Er det første gang du posjerer egg, er det lettest å lykkes hvis du koker ett og ett egg av gangen.
Knekk egget i en liten kopp.
Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt og et par spiseskjeer eddik.
Når vannet koker lager du en virvel i vannet med en tresleiv.
Hell egget fra koppen forsiktig ned i midten av virvelen og la egget følge strømmen i virvelen sånn at hviten samler seg rundt plommen.