Vegetarburger med søtpotetchips, avocadokrem og frisk koriandersalsa

Vegetarburger med søtpotetchips, avocadokrem og frisk koriandersalsa

Ingredienser

Vegetarburger

3 dl kikerter
4 stk portobellosopp
2 dl kidneybønner
2 dls hvite bønner
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
1 stk paprika
1 stk chili
kummin
frisk koriander
salt
pepper
paprikapulver
frisk persille
frisk kruspersille

Søtpotetchips

0,5 stk søtpotet
Piri piri krydder
salt
cayennepepper

Hamburgerbrød

2 ss gjær
1 ss salt
5 dl hvetemel
1 dl vann
1 dl olje

Avokadokrem

125 g kremost
1 stk lime
0,5 glass jalapeños
salt
pepper

Frisk koriandersalsa

3 stk tomater
1 stk chili
1 bunt frisk koriander
0,5 stk løk
1 stk sitron
salt
pepper
1 stk hvitløksfedd

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne retten er laget av Sylvia og Luiz i Norges Grillmester, og vant oppgave 2 i epiosde 3 hvor oppgaven var å lage en vegetarburger.

  1. Burger: Bland alle ingrediensene godt sammen. Lag runde, flate burgere. Grill i ca 8 min på hver side.
  2. Søtpotetchips: Skjær tynne skiver med en ostehøvel. Fritér i olje med piri piri krydder. Dryss salt og cayennepepper over de ferdige flakene.
  3. Brød: Bland lunkent vann med gjær og salt, og kna så inn hvetemel. La heve i 20 min. Lag runde boller av deigen, la så heve i ytterligere 20 min. Pensle med olje og sesamfrø. Legg på grillen i ca 20 min.
  4. Avokadokrem: Bland alt med en stavmikser eller en blender. Smak til med salt og pepper.
  5. Frisk koriandersalsa: Bland alt i en blender, smak til med salt og pepper.