Hjemmelaget potetmos

Oppskrift på hjemmelaget, klassisk potetmos med fløte og vårløk. Bruk gjerne norske perle- eller morenepoteter, og behold skallet på. Dette gir en litt grovere og teksturert potetstappe. Potetmos smaker godt til pølser, laks eller lammeskank.
Hjemmelaget potetmos

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Vend inn revet ost og friske urter for mer smak.

Slik gjør du

  1. Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre. Dette tar ca 15-20 minutter. Du kan også velge å skrelle potetene hvis du foretrekker det.
  2. Hell av vannet og damp potetene tørre.
  3. Mos potetene med en visp eller stapper sammen med smør, fløte og melk. Tilsett litt ekstra melk hvis du vil ha en tynnere potetmos.
  4. Vend inn skivet vårløk og smak til med salt og pepper.