Salat med gulrøtter, bønner og avokado

Vegetarsalat med bakte gulrøtter, bønner og avokado, toppet med dressing av honning og til slutt nøtter. Ha gjerne i fetaost eller chevre hvis ønskelig.
Salat med gulrøtter, bønner og avokado

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 200 °C. Vask og skrubb (ev. skrell) gulrøttene og del dem i jevne staver. Legg dem over i en liten langpanne og drypp over 1–2 ss olivenolje og 1 ts honning.
  2. Krydre med salt og vend alt godt sammen. Sett pannen i ovnen og bak i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og møre. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil).
  3. Rens og del sukkerertene i to på langs. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt og smak på den, kanskje trenger de 30 sekunder til (de skal ikke kokes for mye, men heller ikke for lite). Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge.
  4. Kok sukkerertene i samme kokevann i ca. 30 sekunder og så rett over i iskaldt vann. La de avkjølte bønnene og sukkerertene få renne godt av seg. Rens og strimle hjertesalaten. Rens og del avokadoen i jevne biter.
  5. Visp sammen honning, sitronsaft og 3–4 ss olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  6. Bland alle grønnsakene forsiktig sammen med dressingen og en god håndfull basilikumblader og spirer. Dryss over hakkede nøtter og server. Hvis ønskelig kan du toppe salaten med smuldret fetaost eller chevre.