Banankake i langpanne

Enkel og god oppskrift på saftig banankake med sjokoladeglasur. Overmodne bananer er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Banankake med god holdbarhet er perfekt i langpanne og med deilig sjokoladeglasur på toppen blir kaken enda bedre.
Banankake i langpanne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader, og kle en langpanne med bakepapir.
  2. Mos bananene med en gaffel til en bananpurè. Tilsett eggene og rør til de er godt blandet inn. Rør inn oljen. Sikt inn de tørre ingrediensene og vend sammen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da blir konsistensen veldig hard.
  3. Fordel røren i langpannen og stek i 30-40 minutter, avhengig av ovn. Sjekk om kaken er ferdige ved å stikke inn en grillpinne av tre, den skal komme ut helt ren og uten deig.
  4. Server kaken med sjokoladekrem (bør lages dagen før). Hakk opp 300g mørk sjokolade (bruker du melkesjokolade må du ha 400g) og ha i en bolle. Kok opp 3 dl fløte, og hell halvparten av fløten over sjokoladen. La det stå i noen minutter.
  5. Kjør blandingen i en stavmikser til den er godt blandet. Tilsett resten av fløten, og kjør med stavmikseren i ca et minutt. Tilsett deretter 60 g smør, og kjør ett minutt til med stavmikser.
  6. Dekk med plastfolie, og la stå på benken over natten, eller noen timer til det har stivnet helt. Ikke rør i kremen! Fordel kremen jevnt utover kaken og topp med kokos eller hakket sjokolade.
Fordel røren i langpannen og stek i 30-40 minutter, avhengig av ovn. Sjekk om kaken er ferdige ved å stikke inn en grillpinne av tre, den skal komme ut helt ren og uten deig.
Server kaken med sjokoladekrem (bør lages dagen før). Hakk opp 300g mørk sjokolade (bruker du melkesjokolade må du ha 400g) og ha i en bolle. Kok opp 3 dl fløte, og hell halvparten av fløten over sjokoladen. La det stå i noen minutter.