Jordbærterte

Dette er en fantastisk kake som virkelig har alt. Sprø bunn, fyldig vaniljekrem og friske deilige jordbær. Ikke bare ser den lekker ut men smaker også helt himmelsk. Virkelig noe å prøve om du vil imponere med en skikkelig sommerkake!
Jordbærterte

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland melis, hvetemel og smør til en kornete masse. Ha i egget og kjør til deigen samler seg.
  2. Pensle en terteform (ca. 30cm i diameter) med smør og press deigen utover bunn og kanter. Prikk bunnen med en gaffel.
  3. Stek tertebunnen midt i ovnen ved 225 grader i 15–20 minutter, til den er gyllen.
  4. Kok opp 4dl melk, sukker og frøene fra vaniljestengene. Resten av melken blandes med maisenna og eggeplommer. Bland den varme vaniljemelken i eggeblandingen. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp igjen, under stadig omrøring, slik at kremen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljekremen til den er helt kald.
  5. Fyll vaniljekremen i tertebunnen. Dekk med jordbær i skiver.
  6. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp vann, sukker og jordbær til sukkeret er løst opp. Sil blandingen. Press vannet ut av gelatinplatene og ha dem opp i jordbærlaken. Smak til med skall og saften av sitronen. Avkjøl på benken.
  7. Pensle/ha jorbærgeléen over terten når jordbærgeleen begynner å tykne.
  8. Sett kaken i kjøleskapet slik at geléen stivner.