Amerikansk ostekake med bær

Amerikansk ostekake, eller american cheesecake, er en litt fyldigere variant av den klassiske ostekaken nordmenn ofte pleier å lage. Denne oppskriften med friske bær er mektig og smaker helt fantastisk! Du kan selv velge hva slags bær du foretrekker å bruke.
Amerikansk ostekake med bær

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruk en kombinasjon av friske blåbær, bringebær og rips for å løfte både utseendet og smaken på denne kaken.

Slik gjør du

  1. Knus kjeksen og bland med brunt sukker og kanel. Smelt smøret og bland inn. Pensle en rund form (ca. 22cm i diameter) med smør og trykk kjeksmassen ned i formen.
  2. Pisk sukker, egg og kremost med en stålvisp til du får en klumpfri masse. Tilsett vanlijeessens og kremfløte og bland inn friske bær.
  3. Hell blandingen over kjeksbunnen i formen. Stek kaken på 170 grader i 1 time og la kaken avkjøles. Når kaken har nådd romtemperatur setter du den i kjøleskapet over natten.
  4. Løsne kaken forsiktig fra formen og sett på et passende fat. Bland sammen crème fraîche, melis og revet sitronskall og smør over toppen av kaken før servering.