Ostekake med hvit sjokolade og Oreo

Oppskrift på ostekake med bringebær i topp, Oreo i bunn og deilig hvit sjokolade blandet inn i ostekremen. En myk kake med sprø bunn som skal fryses, ikke stekes. Lag gjerne kaken dagen i forveien. Baker du kaken i 22 cm springform vil det være 6-8 porsjoner.
Ostekake med hvit sjokolade og Oreo

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kle bunnen av en springform (ca 22 cm) med bakepapir. Knus Oreo kjeks og trykk ut smulene i bunnen av formen.
  2. Visp kremost med litt vann. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn (30 sekunders intervaller), eller sakte i vannbad. La det avkjøles litt før du blander den inn i ostekremen. Visp i noen minutter til røren har fått en luftig og kremete konsistens.
  3. Pisk eggehviter stive i en egen bolle. Vend den stive eggehviten inn i ostekremen og hell røren over kakebunnen. Ha i fryseren i 2-3 timer eller mer.
  4. Mos bringebær med melis i en bolle. Hell blandingen over ostekaken og sett i fryseren i minst en time til. Ta ostekaken ut av fryseren ca. 30 minutter før servering så den tiner.