Berlinerkranser

Berlinerkranser

Ingredienser

2 stk. eggeplomme
2 stk. eggeplomme
90 g sukker
250 g smør
350 g hvetemel
2 stk. eggehvite
1 dl perlesukker

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Julebaksten er en god tradisjon som fremkaller minner og er med på å gi den rette stemningen før jul. Så hvorfor ikke kose seg med venner eller familie og lage denne populære sorten sammen?

  1. Mos de hardkokte eggeplommene ut i de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til eggedosis.
  2. Bland romtemperert smør og hvetemel vekselvis inn i røren, uten at deigen blir for fast.
  3. Avkjøl deigen.
  4. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
  5. Trill ut deigen til en 8 mm tykk rull. Del rullen i 10–12 cm lengder, og form dem som kranser.
  6. Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker.
  7. Legg kransene på smurt brett. Stek i ca 10 minutter.

Oppskrift fra