Sandkaker
Oppskrift på klassiske sandkaker. For mange er disse en av de syv slagene med julekaker til jul. Fyll dem gjerne med krem og bær. Husk å oppbevare dem i en lufttett boks.
Oppskriften gir 35-40 stk.

Tid
Ingredienser
Tips!
Fyll mange former raskt ved å kjevle ut deigen til en rektangulær leiv. Sett formene tett i tett på bakebordet og legg leiven luftig over. Trykk deigen ned i formene.
Slik gjør du
- Smuldre sammen smør og mel og tilsett mandler, sukker og egg. La deigen stå kaldt i ca en time.
- Sett ovnen på 175 grader og smør sandkakeformer med smeltet smør eller spray med formfett.
- Trykk deigen ut i formene og sett dem på et stekebrett. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl kaken litt i formene før du har dem over på rist. Oppbevares i tett boks eller i fryseboks.