Sandkaker

Sandkaker

Ingredienser

200 gr ekte smør
250 gr hvetemel
100 gr mandler, skåldede og malte
100 gr sukker
1 stk egg

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på klassiske sandkaker; en av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange inngår blant de syv sortene til jul. Disse småkakene er kjempegode servert sammen med vaniljekrem eller multekrem.

  1. 1. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
  2. 2. Sett stekeovnen på 175 grader og ta fram sandkakeformene dine. Smør formene med smeltet smør og dryss litt semulegryn i. Rist ut det overflødige som ikke fester seg til smøret. Da skal sandkakene slippe lett ut av formen. Eller spray med formfett.
  3. 3. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de legges på en rist.
  4. 4. Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.

Oppskrift fra

Tips

Sandkaker er fine kaker å ha i huset, både i julen og ellers i året. Med litt vispet kremfløte og bær, frukt etc. blir de lekre små kremkaker til dessert eller kaffekos.

Relaterte oppskrifter