Sunnere marsipan med mørk sjokolade

Oppskrift på hjemmelaget litt sunnere marsipan med mørk sjokolade. Perfekt til jul eller påske, eller når du bare har lyst på noe godt.
Sunnere marsipan med mørk sjokolade

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rist mandlene lett i en tørr og varm stekepanne for mer smak. Avkjøl mandlene og kjør dem til fint «mel» i en hurtigmikser.
  2. Del dadlene og fjern steinen. Ha dadlene sammen med mandlene og kjør det videre til massen ligner grov marsipan.
  3. Hvis massen ikke henger godt sammen kan du til slutt kna den sammen for hånd.
  4. Rull marsipanen til en pølse og del den i ca. 20 jevne biter.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl litt og dypp marsipanbitene oppi. Pynt med ønsket pynt og avkjøl til sjokoladen har stivnet.
Rull marsipanen til en pølse og del den i ca. 20 jevne biter.