Syltetøykaker

Lag søte julekaker med syltetøy til jul. Hva slags syltetøy du bruker i midten av mørdeigskaken er helt opp til deg. Både bringebær, jordbær og blåbær smaker godt her. Hva med å prøve appelsin – eller fikenmarmelade? Oppskriften gir ca 30 kaker.
Syltetøykaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Julekaker er en veldig hyggelig julegave!

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Ha sukker og romtemperert smør i en bolle. Pisk blandingen til den blir lys og kremaktig, gjerne i hurtigmikser.
  3. Ha i egg og pisk godt.
  4. Tilsett hvetemel og bakepulver og bland til det blir en myk deig.
  5. Hver kake er én spiseskje deig, formet som en kule.
  6. Legg kulene på et stekebrett, på bakepapir.
  7. Ikke legg kakene for tett, de vil utvide seg i ovnen.
  8. Trykk kulene litt flate. Lag en grop med fingeren til syltetøy, eller lag figurer av små pepperkakeformer.
  9. Fyll gropen med syltetøy, velg det du liker best.
  10. La kjeksen steke i ovnen ca. 10 minutter til de blir gylne (ikke brune).
  11. Du kan tilsette litt mer syltetøy mens kakene fortsatt er varme, hvis du vil.