Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Bamsekake

Bamsekake

Ingredienser

Kakebunn

250 g sukker
2 stk egg
250 g hvetemel
100 g bakekakao
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 dl kefir
1,5 dl vann
3 ss solsikkeolje eller rapsolje

Sjokoladekrem

400 g smør
350 g melis
200 g kokesjokolade mørk
1 ts salt

Pynt

hvit fondant
nonstop sjokolade
1 lakrisbåter

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på enkel bamsekake med steg for steg bilder! Ingen kan motstå en klassisk sjokoladekake pyntet som en søt bamse. Denne smaker like godt som den er fin. Perfekt til barnebursdagen!

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunnen av to 20 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen.
  3. Fordel røren i de to formene og stek i 25-30 minutter. Avkjøl kakene i 5 minutter før du snur formene på hodet og tar kakene ut. Avkjøl helt på rist. Lag sjokoladekremen mens kakebunnene avkjøles.
  4. Sjokoladekrem: Pisk smør og melis hvitt. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Hakk sjokoladen i små biter og smelt over vannbad. Tilsett den smeltede sjokoladen i smørkremen og pisk alt sammen. Smak til med salt.
  5. Del den ene kaken opp i formen til to ører og snuten til bamsen. Skjær litt av toppen på den andre bunnen slik at nesen ligger bedre på «hodet».
  6. Kjevle ut hvit fondant eller marsipan slik at du har nok til å kle snuten til bamsen. Legg hvit fondant/marsipan forsiktig over sjokoladekake-nesen. Lag former til hvitt inni ørene til bamsen. Man kan bruke melis som «mel» når man kjevler ut fondanten, slik at den ikke setter seg fast.
  7. Bruk sprøytepose for å imitere pels med sjokoladekrem. Om man ikke har tid går det helt fint å bare smøre på sjokoladekremen med en spatel.
  8. Bruk en lakrisbåt til snute og lag øyne av sorte nonstop. Bruk en kniv og skjær forsiktig munn i fondanten.
  9. Voilà - verdens søteste sjokoladekake!