Saftig laktosefri sjokoladekake

Saftig sjokoladekake, for deg med laktoseintoleranse. Du kan enten bruke stor, rund form på 28 cm i diameter, eller liten langpanne.
Saftig laktosefri sjokoladekake

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Start med å lage fyllet siden dette skal stå på benken og stivne. Hakk opp sjokolade. Kok opp fløte, og hell den over sjokoladen. La stå i 1-2 minutter. Bruk så en stavmikser til å mikse sammen blandingen. Kremen skal være blank og skinnende.
  3. Ha kremen i en bolle, og dekk med plastfolie. La bollen stå i romtemperatur i ca 6 timer, det er viktig å ikke røre i kremen underveis.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør sammen. Bland egg, melk og olje godt sammen i en annen bolle. Rør sammen de tørre og våte ingrediensene til alt er godt blandet sammen. Røren skal være ganske tynn.
  5. Ha i en stor firkantet form, og stek på 175 grader i ca. 40-50 minutter. For å sjekke om kaken er ferdig stikker du en grillpinne av tre inn i kaken, og hvis den kommer ren ut, uten noen kakesmuler eller røre på seg er kaken ferdig.
  6. La kaken avkjøle seg helt før du smører kremen utover kaken. Pynt med kokos eller hakkede nøtter