Sarah Bernard i langpanne

Deilig langpanneversjon av den berømte Sarah Bernard-kaken! Dette er en kake som er ypperlig å lage når du skal servere kake til mange, og er like populær resten av året som i julen. Denne oppskriften gir ca. 16 porsjoner.
Sarah Bernard i langpanne

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Mal mandlene i en hurtigmikser og bland i bakepulver. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukkeret litt etter litt til du får en tykk marengs. Vend i mandlene.
  2. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25 min. Sett kaken kjølig.
  3. Til sjokoladekremen piskes romtemperert smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til du får en luftig smørkrem, og til slutt kakao og vaniljesukker. Bre sjokoladekremen over mandelbunnen (det er viktig at kaken er kald så kremen ikke smelter). Sett kaken kjølig i et par timer til.
  4. Smelt kokesjokolade sammen med smør. Smør sjokoladen over kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen til sjokoladeglasuren stivner.
Smelt kokesjokolade sammen med smør. Smør sjokoladen over kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen til sjokoladeglasuren stivner.