Sarah Bernhard i langpanne

Sarah Bernhard i langpanne

Ingredienser

Mandelbunn

4 ts Bakepulver
400 g Mandler
300 g Sukker
6 stk Eggehviter

Sjokoladekrem

250 g Romtemperert smør
200 g Melis
6 stk Eggeplommer
2 ts Kakao
2 ts Vaniljesukker

Sjokoladeglasur

200 g Mørk kokesjokolade
2 ss Smør

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig langpanneversjon av den berømte Sarah Bernhardt-kaken! Dette er en kake som er ypperlig å lage når du skal servere kake til mange, og er like populær resten av året som i julen. Denne oppskriften gir ca. 16 porsjoner.

  1. Mal mandlene i en hurtigmikser og bland i bakepulver. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukkeret litt etter litt til du får en tykk marengs. Vend i mandlene.
  2. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 25 min. Sett kaken kjølig.
  3. Til sjokoladekremen piskes romtemperert smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til du får en luftig smørkrem, og til slutt kakao og vaniljesukker. Bre sjokoladekremen over mandelbunnen (det er viktig at kaken er kald så kremen ikke smelter). Sett kaken kjølig i et par timer til.
  4. Smelt kokesjokolade sammen med smør. Smør sjokoladen over kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen til sjokoladeglasuren stivner.