Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Ingredienser

Sjokoladefondant

125 g smør
125 g sukker
150 g sjokolade
85 g siktet hvetemel
4 stk egg
6 stk former

Serveres med

bær
melis
iskrem

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig og enkel oppskrift på hjemmelaget sjokoladefondant. Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Kaken er en soleklar dessertfavoritt.

  1. Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladebitene og la den smelte under forsiktig omrøring. Rør inn siktet hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.
  2. Fyll 6 smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokolademassen.
  3. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 8-10 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så start med 8 minutter og sjekk med en pinne om kjernen er flytende.
  4. Bruk en kniv og skjær lett rundt kanten av formen og hvelv fondanten på tallerkener. Server sjokoladefondanten umiddelbart med et dryss melis, is og friske bær.