Sjokoladekake med lakris

Om du er glad i kombinasjonen av lakris og sjokolade er dette kaken for deg! Denne kaken er saftig, søt og salt og vil gi deg en helt spesiell smaksopplevelse.
Sjokoladekake med lakris

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Pynt kaken med lakris i forskjellige fasonger som f.eks. Jacobs Utvalgte lakriskuler, Panda lakris eller lakrisbåter.

Slik gjør du

  1. Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen. Vend vekselvis inn det tørre og kulturmelk. Vend inn lakrisbåtene helt til slutt. Fordel halvparten i en smurt springform på ca 20 cm. i diameter. Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter. Ta ut bunnen og stek den andre halvparten. Grunnen til at bunnen må stekes i to omganger er at lakrisbåtene synker til bunns, og da får du smeltede lakrisbåter i bunnen på hver bunn. Avkjøl bunnene.
  2. Fyll: Kok opp fløten og trekk kjelen av varmen. Ha i sjokoladen og hockeypulveret. Rør til sjokoladen er smeltet og la stå til blandingen er avkjølt. Pisk i kjøkkenmaskin til luftig og fløyelsmyk glasur.
  3. Pynt: Fyll kaken med fyll og topp med resterende glasur. Du kan ha lakris både inne i og oppå kaken. Slå deg løs, for her skal det ikke spares på pynten!