Sjokolademoussekake på nøttebunn

Sjokolademoussekake på nøttebunn

Ingredienser

Nøttebunn

100 g salte peanøtter
12 stk digistive kjeks
4 ss romtemperert smør

Sjokolademousse

200 g mørk sjokolade
4 dl kremfløte
4 ss melis
4 stk romtempererte eggeplommer

Topping

2 dl pisket kremfløte
1 ss melis
50 g mørk sjokolade

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sokolademousse på nøttebunn smaker himmelsk og kan gjerne serveres som dessert i følge med sitronsorbet eller vaniljeis. Enkel oppskrift perfekt som gir 8 porsjoner.

  1. 1. Blend kjeksene og peanøttene sammen med smøret i en kjøkkenmaskin. Trykk blandingen ut i en bakepapirkledd springform (24 cm), og sett kjølig mens du lager sjokolademoussen.
  2. 2. Til sjokolademoussen smelter du sjokoladen i vannbad, avkjøl litt. Tilsett en og en eggeplomme om gangen mens du visper til du får en glatt og fin krem. Pisk kremfløte sammen med melis.
  3. 3. Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Ha moussen over bunnen, og sett kaken kjølig, gjerne over natten.
  4. 4. Før servering topper du kaken med vispet krem og hakkede sjokoladebiter.