Sjokolademoussekake på nøttebunn

Sokolademousse på nøttebunn smaker himmelsk og kan gjerne serveres som dessert i følge med sitronsorbet eller vaniljeis. Enkel oppskrift perfekt som gir 8 porsjoner.
Sjokolademoussekake på nøttebunn

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Nøttebunn

Sjokolademousse

Topping

Slik gjør du

  1. Blend kjeksene og peanøttene sammen med smøret i en kjøkkenmaskin. Trykk blandingen ut i en bakepapirkledd springform (24 cm), og sett kjølig mens du lager sjokolademoussen.
  2. Til sjokolademoussen smelter du sjokoladen i vannbad, avkjøl litt. Tilsett en og en eggeplomme om gangen mens du visper til du får en glatt og fin krem. Pisk kremfløte sammen med melis.
  3. Vend forsiktig den vispede kremen i sjokoladeblandingen. Ha moussen over bunnen, og sett kaken kjølig, gjerne over natten.
  4. Før servering topper du kaken med vispet krem og hakkede sjokoladebiter.