Sjokoladeterte

Dette er desserten for deg som er glad i sjokolade! En nydelig sjokoladeterte som serveres med granateple og iskrem. Dette er en sikker vinner i selskapet og terten passer like godt som dessert som ved siden av kaffen.
Sjokoladeterte

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rør smør og melis mykt i en kjøkkenmaskin. Tilsett de øvrige ingrediensene. Elt deigen sammen og sett den kjølig ca. ½ time.
  2. Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigen ut til en tynn leiv. Løft leiven forsiktig over en smurt ildfast paiform, kle den. Skjær til kanten og prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt 0.5 time før steking.
  3. Stek ved 225 grader i grillen, under lokk, i ca. 10 minutter eller til bunnen er lett gyllen. Eller ved samme temperatur i stekeovn. Avkjøl paibunnen.
  4. Brekk sjokoladen i biter og smelt den ved svak varme under omrøring. Pisk eggene lett sammen. Kok opp crème fraîche, melk og vaniljesukker og hell det i en tynn stråle under omrøring i eggene. Rør inn smeltet sjokolade til slutt.
  5. Hell forsiktig fyllet i paiskallet og sett formen inn i grillen (ca 180 – 200 grader) under lokk. La den stå i ca 5 minutter, fjern deretter 2/3 av kullet, og la paien sette seg på ettervarmen i grillen i ca 1 time, deretter 30 minutter i kjøleskapet. Alternativ setter du formen inn på nederste rille i stekeovn som er forvarmet til 200 grader.
  6. Deles i porsjonsstykker, varm gjerne overflaten av paien med en brenner rett før servering, så får du en blank og fin overflate på paien. Gi gjerne noen physalis og jordbær få noen sekunder på grillen, det fremhever den deilige smaken enda mer.
  7. Server gjerne sjokoladeterten med granateple, krem eller vaniljeis.
Deles i porsjonsstykker, varm gjerne overflaten av paien med en brenner rett før servering, så får du en blank og fin overflate på paien. Gi gjerne noen physalis og jordbær få noen sekunder på grillen, det fremhever den deilige smaken enda mer.