Sommerfuglkake

Sommerfuglkake

Ingredienser

5 dl hvetemel
4 dl sukker
2 ts natron
1 ts bakepulver
1,5 ts salt
3 ts vaniljesukker
3 ss bakekakao
1,5 dl vann
1 Vann
3 stk egg
3 dl kefir eller skummet kulturmelk
125 g smeltet smør

Sjokoladeglasur

200 g smeltet smør
12 ss melk
8 ss bakekakao
700 g melis

Pynt

fondant eller banan
non stop
kakepynt
1 pynteglasur på tube,
lakrisbåt til følehorn

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på enkel sommerfuglkake av sjokoladekake i form. Tenk at noe så vakkert kan være så enkelt og smake så godt! Har du en liten der hjemme som har bursdag snart og kanskje noen forventninger til bursdagskaken? Med denne sommerfuglkaken er det lett å lykkes på den store dagen.

  1. Bland sammen ingrediensene i en bakebolle slik at røren blir jevn og smidig. Smør en rund kakeform på ca. 22/24 cm. Stekes på 180 grader varmluft i ca 40-50 min.
  2. Når kaken er avkjølt, deles den opp som et peace-tegn. Halvdelene snus og legges mot hverandre for formen av en sommerfugl.
  3. Lag så sjokoladeglasuren og pynt sommerfuglen.
  4. Forme kroppen til sommerfuglen i fondant eller bruk en skrelt banan om man ikke har fondant. Bruk pynteglasur på tube i sort til å tegne på vingene.
  5. Til slut pynter du sommerfuglkaken med kakepynt som du ønsker. Del opp en lakrisbåt til følehorn.