Klassisk kremkake pyntet med bær og makroner

Bær, krem og sukkerbrød! Dette er en saftig bløtkake som er en sikker vinner på hvilket som helst kakebord. Herlige sommersmaker i skjønn forening. Topp sukkerbrød med vaniljekrem og søt pynt som bringebær, rips, makroner og pikekyss.
Klassisk kremkake pyntet med bær og makroner

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kjøp 2 ferdig sukkerbrød hos MENY, eller lag 2 stk selv. Om du lager selv, begynn med å skru ovnen på 175 grader. Kle to 24 cm springformer med bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med lav hastighet og pisk i fem minutter, øk til middels hastighet og pisk i ytterligere fem minutter før du øker til maksimal hastighet, og pisker i fem minutter til. Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
  3. Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.
  4. La sukkerbrødene stå i formen et par minutter før de hvelves over på rist. Når sukkerbrødene er avkjølt, del i to og dynk alle delene med melk eller juice.
  5. Pisk fløten til du får en luftig krem. Pass på at du ikke pisker for lenge. Kremen er ferdig når den får fine topper.
  6. Fordel vaniljekrem, bær og pisket krem lagvis. Pynt med krem, bringebær, rips, makroner og pikekyss.