Klissete sjokoladekake i langpanne

Er du glad i supersaftige, klissete sjokoladekaker så er dette drømmen. I denne kaken bruker vi rømme som gjør den veldig saftig, og vi heller over glasuren mens kaken enda er varm, og lar den trekke inn i kaken.
Klissete sjokoladekake i langpanne

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Pynt gjerne kaken med hakkede mandler, friske bringebær og litt havsalt. Jacobs lakriskuler passer også perfekt som pynt på denne kaken. Du kan eventuelt pynte den med kakestrøssel, non stop og seigmenn, og servere den i barnebursdag. Hvis du ikke er så glad i kaffesmak kan du erstatte kaffen i glasuren med 6 ss ekstra med melk istedet.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn vann og kakao. Vend inn resten av ingrediensene.
  2. Ha røra i en langpanne dekket med bakepapir.
  3. Stek kaken på 175 grader i ca 30 minutter midt i ovnen.
  4. Lag glasur: Smelt smøret og bland inn resten av ingrediensene.
  5. Når du akkurat har tatt kaken ut av ovnen stikker du hull i hele kaken med en gaffel. Smør på halvparten av glasuren slik at den trekker ned i kaken.
  6. Når kaken er kald smører du på resten av glasuren. Hvis glasuren blir litt for stiv mens du venter på at kaken skal avkjøles kan du røre inn 2 ss varmt vann før den has på.