Saftig sjokoladekake med lys sjokoladekrem

En saftig, søt og myk sjokoladekake. Denne kaken har masse smak og en nydelig sjokoladekrem med hint av espresso. Oppskriften en tilpasset en langpanne, men kan også gjerne lages som cupcakes.
Saftig sjokoladekake med lys sjokoladekrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Pisk sukker og egg til det blir det blir en luftig eggedosis, minimum 5 minutter.
  3. Bland bakepulver, hvetemel, vaniljesukker og kakao. Sikt det sakte inn i eggedosisen mens du rører forsiktig.
  4. Smelt smøret og bland med melken. Bland inn i kakerøren.
  5. Hell kakerøren over i en langpanne. Langpannen bør være smurt med smør eller ha et bakeark i bunnen.
  6. Stek kaken i ca. 30-40 minutter på nederste rille i ovnen på 180 grader. Sjekk med en kakenål eller trepinne at kaken er akkurat gjennomstekt.
  7. Bland alle ingrediensene til sjokoladekremen godt sammen. Smøret skal ikke smeltes men romtempereres. La kaken avkjøle seg før du tar på kremen.