Saftig gulrotkake

Saftig gulrotkake

Ingredienser

Kakerøre

2 stk Egg
2 dl Sukker
2 dl Hvetemel
1 ts Natron
1 ts Kanel
1 ts Vaniljesukker
1 dl Rapsolje
3 dl Revet gulrot

Glasur

100 g Kremost naturell
60 g Smør
4 dl Melis
1 ts vaniljesukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig gulrotkake med glasur av kremost. Enkel og god oppskrift på gulrotkake, pyntet med raspet limeskall.

  1. 1. Sett ovnen på 180 grader, og ta ut smøret så det får romtemperert seg.
  2. 2. Pisk eggedosis av egg og sukker, dette tar ca 10 minutter.
  3. 3. Tilsett alt det tørre, revet gulrot, olje og bland godt. Du kan godt rive gulroten grovt, det gir bare enda mer god gulrotsmak.
  4. 4. Hell røren over i en 24 cm springform, og stek i ca 40 minutter på nederste rille. 180 grader. Stikk en skarp kniv eller lignende ned i kaken for å sjekke om den er ferdig. Hvis det ikke henger igjen kakerøre på kniven så er den klar.
  5. 5. La kaken avkjøle seg før du tar på glasur.
  6. 6. Glasur lager du enkelt ved å røre alle ingrediensene godt sammen. Smør over kaken og pynt med revet limeskall eller tynne skiver av gulrot (bruk ostehøvel).