Slik lager du din egen kransekake

Smaken av kransekake er en stor del av julen for mange. Uansett om dere foretrekker den tradisjonelle kransekaken, enkle ringer eller en kransekakekurv, kan du enkelt lage den hjemme og pynte den som du vil.

Uansett om du skal lage den tradisjonelle kransekaken, kransekakeringer eller kransekakekurv kan du følge denne enkle oppskriften. 

Mange har en travel hverdag og da er det fint at vi har gjort det lettvint for deg, ved å tilby ferdig "Jeg elsker deig" kransekakedeig. Har du god tid til bakingen lager du den fra bunnen av. 

Oppskrift på kransekakedeig finner du her. 500 gram med kransekakedeig gir ca. 9-10 ringer.

Slik gjør du: 

Rull ut lengder som du legger i godt smurte kransekakeformer. Spray gjerne kransekakeformene med bakefett før du legger deigen i. 

Ett tips til pene ringer, er å «knipe» av enden. Stek kransekakeringene nederst i ovnen på stekebrett på 180 grader i 8-9 minutter til de så vidt er blitt gylne. (Stekes ringenefor lenge, blir de tørre inni).

Avkjølringene helt før du tar de ut av formen.

Tips: snu ringene på hodet når de skal pyntes, så kommer den fine siden opp. 

Kransekake:

Her begynner vi å pynte den største ringen. Det er lurt å begynne på et fat, slik at man slipper å flytte på kaken når man er ferdig.

Legg så ringene oppå hverandre etter størrelse. Pynt med flagg og knall!

Oppbevaring: Hvis du oppbevarer kransekake i tett boksover tid, kan det være lurt å legge i en brødskalk. Da vil kaken holde seg seig uten å bli tørr. Kransekake kan også fryses.

Kransekakekurv:

Begynn å pynte den minste ringen.

 

Legg så ringene oppå hverandreetter størrelse.

Tips: Fyll kurven med hjemmelagede karameller eller sjokolade.