Nøttekonfekter (langpanne)

Nøttekonfekter (langpanne)

Ingredienser

Sjokoladefyll

100 g kokesjokolade
50 g smør
1 stk. eggeplomme

400 g valnøttkjerner
200 g kokesjokolade
400 g melis
8 stk. egg

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lag en enkel eller dobbel porsjon med nøttekonfekter og sett i fryseren. De tiner nemlig raskt, og da har du alltids en liten konfekt å servere til uventede kaffegjester. De kan også oppbevares i en tett boks og har forholdsvis god holdbarhet.

  1. 1. Mal eller hakk nøtter og sjokolade litt grovt i en kjøkkenmaskin. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland alt godt sammen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.
  2. 2. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere.
  3. 3. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.
  4. Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.

Oppskrift fra