Appelsinmarinert kalkunbiff

Appelsinmarinert kalkunbiff

Ingredienser

4 stk. kalkunbiff
10 stk. stjerneløk

Appelsinmarinade

1 båt hvitløk
2 ss soyasaus
2 ss frisk ingefær
1 stk. appelsin
3 ss olivenolje
1 stk. stjerneanis

Juskokte knaskerøtter

1 pose knaskerøtter
1 dl appelsinjuice
1 stk. stjerneanis
sukker
salt
pepper

Rødvinsaus

1 pk. rødvinsaus
litt juis fra knaskerøttene
1 ss balsamicoeddik

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Appelsinmarinerte kalkunbiffer av kalkunbryst serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
  2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen. 
  3. Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
  4. Lag rødvinsaus av en pose rødvinsaus, litt jus (fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.
  5. Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinsaus fra pose og kokte poteter passer bra til.

Oppskrift fra