Anbefalte desserter til kalkun

Anbefalte desserter til kalkun

En kalkunmiddag er ganske lett middag som tåler en litt kraftigere dessert. Se våre forslag og oppskrifter til deilige desserter som passer etter kalkunmiddagen.

Klassiske juledesserter som multekrem, karamellpudding og riskrem passer godt, men du kan også servere en luftig sjokolademousse eller en fløyelsmyk panna cotta.

Hvis du går for sistnevnte, så kan det være godt å la for eksempel kanel, vanilje og stjerneanis trekke i fløten, slik at du får smak av julens krydder i desserten. 

Stort sett passer alle desserter fint etter en kalkunmiddag, og dette er våre anbefalinger:

Brie med stekte pærer og nøttemiks

Brie med stekte pærer og nøttemix Brie med stekte pærer og nøttemix


Nøtter og honning er en uslåelig kombinasjon til god ost og denne retten smaker fantastisk godt som dessert. Med stekt pære som prikken over i-en er dette en verdig avslutning på et godt festmåltid.

Crema Catalana

Crema catalana, en tradisjonell spansk dessert. Crema catalana, en tradisjonell spansk dessert.

Crema catalana (også kalt creme catalane) er en tradisjonell, spansk dessert som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den regnes som forgjengeren til crème brûlée, og er en perfekt dessert etter en deilig kalkunmiddag.

Har du liten tid til å lage dessert? Du kan også kjøpe ferdig i din MENY-butikk eller i nettbutikken:

Panna cotta

Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her kan man eksprimentere mye med ulik topping eller ulike smaker som sjokolade eller frisk lime.

Fløyelsmyk panna cotta med lime blir en herlig søt og frisk dessert Fløyelsmyk panna cotta med lime blir en herlig søt og frisk dessert

Du kan også kjøpe ferdig panna cotta

Crème brûlée

Crème brûlée er en perfekt avslutning på et bedre måltid, og med denne oppskriften kan du imponere stort. Crème brûlée er overraskende enkelt å lage, og smaker helt fantastisk godt.

Liten tid? Kjøp ferdig og få levert hjem:

Panna Cotta med gløggmarinerte jordbær

Smaken av jul i en fantastisk dessert. Ferdig panna cotta smeltes om og serveres med jordbær marinert i gløgg. Enklere blir det ikke!

Sjokolademousse

Sjokolademousse er en klassiker i dessertskålen etter en bedre middag, og det er utrolig enkelt å lage fra bunnen. Her kan du variere med ulike typer sjokolader etter smak. Topp gjerne med krem, nøtter og friske bær.

Sjokolademousse er en sikker vinner! Sjokolademousse er en sikker vinner!