Grillspyd med kylling, kjøttboller, kongereker og maissalat

Grillspyd med kylling, kjøttboller, kongereker og maissalat

Ingredienser

Kylling

2 stk kyllingfilet
1 stk øl
3 dl hønsebuljong
4 stk hvitløksfedd
0,5 stk løk, finhakket
1 stk sitron
1 ss salt
1 ss pepper

Scampi

scampi
1 ss spisskummen
5 stk hvitløksfedd
3 ss olje
1 ts salt
1 ts pepper

Chipotle kjøttboller

400 g kjøttdeig
2 ss chipotle tabasco
1 stk egg
1 ss hvitløkspulver
1 ss pepper

Maisalat

2 stk maiskolber
3 stk tomater
1 stk løk
1 stk bunt koriander
1 ss salt
1 stk lime

Ranch dressing

3 dl kefir
2 ss creme fraiche
1 neve dill
1 neve estragon
1 neve gressløk
1 stk lime
1 ts salt
1 ts pepper

Texas BBQ saus

100 g smør
0,5 stk løk
2 fedd hvitløk
0,5 stk paprika
1 dl ketchup
2 ss worchester sauce
2 ss eddik
1 ss paprikapulver
1 ss tabasco
1 ts cayennepepper
3 ss brunt sukker
1 dl øl

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Grillspyd med kylling, chipotle kjøttboller, hvitløksmarinerte kongereker og maissalat. Oppskrift laget på Norges Grillmester 2015 av Sylvia og Luis.

  1. Skjær filetene i biter, miks alle ingrediensene og la stå og marinere. Tre på spyd, sett på grill, stek i ca. 8 min på hver side.
  2. Marinere i alle ingrediensene. Tre på spyd stek i ca. 4 min på hver side.
  3. Bland alle ingrediensene, lag runde boller, stek på grill, snu en gang. Tre på spyd når de er klare.
  4. Skjær alt i terninger, finhakk koriander, grill mais på grill, skjær mais av kolbe og legg oppi salaten. Smak til med lime og salt.
  5. Hakk urtene, og bland alt sammen, legg i kjøleskap. Smak til med lime, pepper og salt.
  6. Smelt smør og brun hakket løk, hvitløk og hakket paprika. Legg til krydder og rør godt. Ha så i resten av ingrediensene til det koker. Med stavmikser gjør du alt om til en saus. La småkoke i 10-15 min og rør om av og til.