Helstekt kylling med urtesmør og ovnsbakte grønnsaker

Oppskrift på helstekt kylling med urtesmør, ovnsbakte grønnsaker og eplesirup. Server med urtebakte poteter.
Helstekt kylling med urtesmør og ovnsbakte grønnsaker

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Eplesirup kan erstattes med honning, som du istedet blander inn med rotgrønnsakene før du setter dem i ovnen med kyllingen.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Gni kyllingen godt inn med romtemperert urtesmør. Del sitronen i to og legg inn i buken på kyllingen. Bind opp kyllingen ved å folde vingen under og binde sammen lårene.
  2. Skrell og del gulrøttene i grove biter, del hvitløk i fedd og fjern de ytterste lagene på løken. Legg kyllingen i en ovnsform med grønnsakene rundt. Drypp godt med olivenolje over grønnsakene og dryss med salt og pepper.
  3. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca 68°, steketid er ca 60-75 minutter. Denne tiden kan variere fra ovn til ovn, og fra kylling til kylling. Da er den gjennomstekt, og fortsatt saftig. Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut. La kyllingen hvile mens potetene steker ferdig.
  4. Legg poteter, hvitløk og urter i en ildfast form. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen sammen med kyllingen de siste 20 minuttene.
  5. Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C og stek i 10 minutter til mens kyllingen hviler. Potetene skal være gylne og møre. Klem ut de bakte hvitløkfeddene og vend hvitløksmosen med potetene.
  6. Kok eplemost og sukker til det tykner og får sirupskonsistens, ca. 30 minutter. Server sirupssausen til kylling, grønnsaker og poteter, gjerne med litt ekstra urtesmør.
Sett opp ovnstemperaturen til 220 °C og stek i 10 minutter til mens kyllingen hviler. Potetene skal være gylne og møre. Klem ut de bakte hvitløkfeddene og vend hvitløksmosen
med potetene.