Helstekt kylling på rotgrønnsaker

Helstekt kylling på rotgrønnsaker

Ingredienser

1 stk kylling (ca. 1500 g)
2 ss smør

salt og kvernet pepper

2 ss frisk rosmarin

Potetmos

10 stk potet
2 dl melk
2 ss smør
2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
2 ss rød chili

Sjysaus

1 pose sjysaus

Seng av rotgrønnsaker

3 stk søtpotet
2 stk rødløk
1 stk persillerot
100 g kålrot
5 båt hvitløk
6 stilk frisk rosmarin
3 ss balsamicoeddik
3 ss olje
1 bunt frisk grønn asparges
1 stk brokkoli

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Her er det mye god smak samlet i én form. Sausen lages med utgangspunkt i en pose, mens potetmosen er hjemmelaget og kjempegod!

  1. Del rotgrønnsakene i litt grove biter eller båter og legg dem i en ildfast form. Legg hvitløk med skallet på i formen sammen med rosmarin. Dynk balsamicoeddik og olje over grønnsakene. Legg noen kvister grovhakket rosmarin under skinnet på kyllingen. Pensle den med smeltet smør og ha på salt og pepper. Stek kylling og grønnsaker i ovnen ved 180 °C i ca. 1 1/2 time til grønnsakene er møre og kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt.
  2. Spe sausposen med vann og kraften som er dannet under stekingen av kyllingen.
  3. Skrell potetene, kok dem møre og mos med en potetmoser. Rør inn melk og smør og kok opp. Smak til med urter, chili, salt og pepper.
  4. Legg lettkokt asparges og buketter med brokkoli i formen ved servering.

Oppskrift fra