Høstsalat med kyllingbryst og ovnsbakte grønnsaker

Høstsalat med kyllingbryst og ovnsbakte grønnsaker

Ingredienser

2 stk rødbeter
2 stk gulrot
1 stk søtpotet
0,3 stk sellerirot
1 stk persillerot
salt
pepper
1 dl olivenolje
2 stk kyllingbryst
2 ss sitronsaft
150 g småblandet salat
2 dl spirer
2 ss chiafrø

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lun høstsalat med kyllingbryst og ovnsbakte grønnsaker. Smakfull lunsj med fantastiske råvarer som kyllingbryst og søtpotet. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

  1. Sett ovnen på 210 °C. Del rødbeter, gulrot, søtpotet, sellerirot og persillerot i biter og fordel utover en ildfast form.
  2. Krydre med salt og pepper, drypp over godt med olje og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Vend på grønnsakene underveis.
  3. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene og la steke videre i ca. 15 minutter.
  4. La kjøttet hvile i 10 minutter og del i skiver. Vend de bakte grønnsakene med sitronsaft og eventuelt litt ekstra olivenolje og fordel salat, rotgrønnsaker, spirer og stekt kyllingbryst i skiver på serveringsfat.
  5. Drypp over oljedressing fra stekeformen og strø litt chiafrø på toppen.

Tips

Denne salaten smaker også fantastisk toppet med små terninger sprøstekt Jacobs Utvalgte bacon.

Relaterte oppskrifter