Indisk kylling tandoori

Indisk kylling tandoori

Ingredienser

Marinade

1 dl kefir
1 båt hvitløk
1 ss frisk ingefær
1 ts pepper
1 ss chilipulver
1 ts garam masala
1 ss olje
0,5 stk sitron
2 ss cashewnøtter
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander

6 stk kyllinglår naturell

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En indisk klassiker. Kyllingen blir uimotståelig etter marineringen med kefir og masse deilig krydder.

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose og legg i kyllingbitene. La kjøttet ligge kjølig natten over. 
  2. Legg kjøttet i en ildfast form og stek midt i stekeovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomatsalat, raita (yoghurt tilsatt revet agurk), nanbrød og ris kokt med litt safran eller gurkemeie.

Oppskrift fra