Italiensk kyllinggryte

Italiensk kyllinggryte

Ingredienser

6 stk kyllinglår naturell
1 stk løk
2 båt hvitløk
1 dl tørr hvitvin
2 boks hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
50 g hermetisk kalkunskinke
100 g frisk sjampinjong
10 stk sorte oliven
3 ss parmesan

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Dette er en nydelig kyllinggryte. Sausen i gryteretten lages av hermetiske tomater som smakes til med litt vin, løk og oregano. Sjampinjong, kalkunskinke og olivener er gode ingredienser sammen med kyllingen.

  1. Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt.
  2. Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper og evt. oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt.
  3. Server kyllinggryten med pasta eller på norsk manér med kokte poteter. Litt revet ost over er uansett godt.

Oppskrift fra