Klassisk coq au vin

Coq au vin er en smakfull fransk gryterett, som tradisjonelt består av hanekjøtt som kokes i rødvin. I denne oppskriften bruker vi hel kylling. Coq au vin er ypperlig gjestemat, lag en stor gryte (gjerne dagen før) og inviter til hverdags- eller helgefest!
Klassisk coq au vin

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 8 stykker. Bland marinaden godt sammen og legg i kyllingen. La dette stå kjølig i 10 – 12 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden over i en kjele og kok opp.
  2. Del flesket i terninger og stek det gyldent (begynn i kald panne, så smelter fettet mens pannen varmes). Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen. Hell over Cognac og flamber (ikke gjør dette under avtrekksviften).
  3. La det brenne til flammen slukker. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett tomatpuré og ha i kraft slik at kjøttet dekkes. Kok opp og skru ned varmen. La trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
  4. I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og legges over i kjelen. Jevn eventuelt med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten småkoke i 10 minutter for å fjerne eventuell melsmak. Smak til med salt og pepper.
  5. Dryss over litt frisk timian rett før servering. Server med poteter, ris eller godt brød.