Kyllingburger med avokado og honningsennep

En litt sunnere, og veldig god burger av kylling toppet med avokado, tomat og persilleaioli. Enkel kyllingsandwich i focaccia som egner seg like godt til lunsj som til middag.
Kyllingburger med avokado og honningsennep

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Grill kyllingen 3 minutter på direkte varme på hver side. Flytt kyllingen over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 62 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før fileten deles på skrå. Hvis du vil steke kyllingen i panne starter du med høy temperatur i noen minutter på hver side, før du skrur temperaturen ned og lar den steke videre til du har en kjernetemperatur på 62 grader.
  2. Varm oljen i en stekepanne og la løken bli blank og myk. Tilsett spinat og la den bli varm. Trekk til side.
  3. Del avokado og tomat i skiver. Skrjær focacciaen i fire og del bitene i to.
  4. Smør sennep på focacciaen eller burgerbrød. Anrett sautert spinat oppå. Legg på en skive kyllingfilet eller bryst. Topp med pene skiver av avokado og tomater, samt aioli. For den ekstra sultne kan retten toppes med et stekt egg.