Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Kyllingramen

Kyllingramen

Ingredienser

2 stk kyllingfilet (à 120 g)
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss margarin til steking
2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft

2 stk finhakket rød chili
3 båter finhakkt hvitløk
1 ss olje til steking
1,5 l konsentrert kyllingkraft
1 stk stjerneanis
0,5 stk sitrongress, delt i to
2 ss revet, frisk ingefær
2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør

4 stk egg
160 g eggnudler
2 stk gulrøtter i tynne strimler
2 ss finhakket, frisk koriander

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander.

  1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
  2. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
  3. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.
  4. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.
  5. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver. Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kyllingfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.

Oppskrift fra