Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Phat thai

Phat thai

Ingredienser

4 st kyllingfilet
200 g risnudler
2 båter hvitløk
1 stk sjalottløk
1 ss olje til steking
50 g bønnespirer
4 stk vårløk i biter

Dressing

4 ss rørsukker
4 ss tamarindvann
1 ss limesaft
1 ss risvineddik
1,5 ts fiskesaus (asiatisk)
1 ts chilipulver
1 ts sriracha saus

Eggepannekaker

3 stk egg
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss olje

Til servering

50 g bønnespirer
4 stk tynne vårløk
2 ss peanøtter
0,5 ts chilipulver
0,5 stk lime
4 stk koriander stilker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Phat Thai er en av de mest kjente thailandske retter, og det er også en av de mest populære streetfood-rettene. Den herlige kombinasjonen av det søte, syrlige, sterke og salte sammen er typisk thaimat. Ikke la deg skremme av ingredienslista – dette er enklere enn du tror!

  1. Legg risnudlene i bløt i kaldt vann, ca. 1 time. Har du dårlig tid kan du koke nudlene i et par minutter og sile av vannet på dem istedenfor, men de kan lett bli klissete og overstekte når du steker dem i panna.
  2. Lag dressing. Bland sammen sukker, tamarindvann, limesaft, risvinseddik, fiskesaus, chilipulver og eventuelt sriracha om du ønsker en litt sterkere rett.
  3. Lag eggepannekaker. Knekk egg i en bolle, krydre med salt og pepper. Visp eggene lett sammen med en gaffel. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek to tynne eggepannekaker. Sett pannekakene til side.
  4. Sil av vannet på nudlene, og tørk dem godt.
  5. Surr hvitløk og sjalottløk i en stor stekepanne eller en wok med olje til løken er blank. Ha i biter av kylling og fres til de har fått en gyllen farge, og er nesten gjennomstekt.
  6. Tilsett nudler og stek blandingen et par minutter. Hell over dressingen, rør godt og kok til nudlene er så vidt møre.
  7. Trekk stekepannen av platen og vend inn vårløk og bønnespirer. Fyll eggepannekakene med stekte nudler og brett dem sammen. Anrett eggepannekake fylt med phat thai på en tallerken med vårløk, grovhakkede peanøtter, bønnespirer, chiliflakes, lime og frisk koriander.

Oppskrift fra