Ramen nudelsuppe med kylling

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste, samt kokt egg og frisk koriander på toppen.
Ramen nudelsuppe med kylling

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingbrystene med salt, pepper, chiliflakes og limeskall.
  2. Brun kyllingbrystene i olje til de er gylne på begge sider. Stek de ferdige i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 63 grader. La kyllingen hvile i fem minutter før den skjæres i tynne skiver.
  3. Kok opp kyllingkraften sammen med chili, hvitløk og stjerneanis. La trekke på svak varme i 5 minutter.
  4. Bank sitrongrseset med baksiden av en kniv slik at du får ut mest mulig smak. Ha sitrongrseset, ingefær og misopaste i kyllingkraften. LA trekke i ytterligere 5 minutter. Smak til med limesaft. Sil kraften.
  5. Kok eggene i ca 6 minutter til de har et «smilende» plomme.
  6. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av vannet.
  7. Anrett nudlene, gulrøttene og vårløken i skåler. Topp med kyllingbryst.
  8. Hell over kyllingkraften.
  9. Skrell eggene og del dem i to. Anrett et egg i hver bolle. Topp med frisk koriander før servering.