Kyllingfrikassé av lår med rotgrønnsaker

Kyllingfrikassé av lår med rotgrønnsaker

Ingredienser

Kraft

1 stk løk
2 stk gulrøtter
4 stk kyllinglår
1 stk laurbærblad
1 ss hel pepper
1 l vann

Frikassé

2 stk gulbeter
0,3 stk kålrot
4 stk gulrøtter
0,5 stk purre
0,5 stk persillerot
3 ss smør
4 ss hvetemel
1 dl kremfløte
salt og pepper
finhakket persille

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på frikassé med kylling av lår med rotgrønnsaker. Kyllinglår tåler mer varmebehandling og «trøkk» enn kyllingfilet. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

  1. Grovkutt løk og gulrot og ha i en gryte med kyllinglår, laurbærblad og pepper. Hell i vann og kok under lokk i ca. 1 time eller til kyllingkjøttet faller fra beinet.
  2. Avkjøl noe og sil av kraften. Rens kyllingkjøttet fra skinn og bein og sett til side. Skrell og del gulbete, kålrot, gulrot og persillerot i terninger eller skiver, og kok møre i kraften.
  3. Løft ut grønnsakene med en hullsleiv og sett til side. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med kyllingkraften.
  4. Kok sausen i ca. 5 minutter eller til den tykner. Tilsett fløte og rør inn grønnsaker og kyllingkjøtt. Smak til med salt og pepper og server med persille.