Kyllingsalat à la Vietnam

Frisk vietnamesiskinspirert kyllingsalat som fort kan bli en klassiker du har lyst til å lage igjen og igjen. Sterkt, syrlig, søtt og salt balanseres i dressingen med blant annet ingefær, chili og lime. De finsnittede grønnsakene gir massevis av krønsj, og kombinasjonen koriander og mynte gir ekstra frisk og krydret smak.
Kyllingsalat à la Vietnam

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Dressing

Tips!

Peanøtter kan sløyfes, eller erstattes med cashewnøtter.

Slik gjør du

  1. Stek kyllingen eller bruk grillet kylling. Skjær i strimler.
  2. Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler.
  3. Skrell og finsnitt løken, og finhakk hvitløken. Rens og finhakk chilien.
  4. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.
  5. Bland sammen salat, gulrøtter, løk, kylling, peanøtter, koriander, mynte og dressing. Anrett på tallerkener eller fat.