Marinerte kyllingspidd med sesamfrø

Marinerte kyllingspidd med sesamfrø

Ingredienser

Avocadodressing

2 stk avocado
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
1 båt hvitløk
0,5 stk sitron

4 stk kyllingfilet
4 båt hvitløk
4 stk sjalottløk
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
0,5 stk sitron
1 stk rød chili
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kyllingfilet med avokadodressing passer som en tapasrett eller som en egen rett med f. eks stekte potetbåter.

  1. Trespidd – la dem ligge i vann i 30 minutter
  2. Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle. Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer. Træ kyllingstrimlene på spidd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Server med avokadodressing eller basilikumsaus.
  3.  
  4. Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser. Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

Oppskrift fra