5 fakta om kyllingen du får hos MENY

5 fakta om kyllingen du får hos MENY

Kylling er en favoritt hos mange, både som hverdagsmiddag og til fest. Når du har dårlig tid er en saftig kyllingwok perfekt, mens i helgen er helstekt kylling med sesongens beste tilbehør en sikker vinner.

Espen Lie er leder av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter, og mener det er viktig med fokus på kvalitet:

 - Vi vil gjerne at kyllingen vi spiser skal smake godt, men også leve godt. At den lever godt vil si gode kår som plass, naturlig fôr og naturlig dagslys. Vi mener at dette gir en kylling som smaker bedre. Hos MENY finner du kylling fra både Jacobs Utvalgte og Kyllinggården som vi mener lever opp til dette. 

Kylling til middag? Se her

Her er 5 fakta om kyllingen du finner hos MENY:  

1. Fransk kvalitet  

Det er få som gjør kylling like bra som Franskmennene, og Jacobs Utvalgte Lerstang kylling er resultatet av samarbeidet mellom Frankrikes eldste og viktigste produsent av Label Rouge kylling, SASSO, Gårdsand i Vestfold og MENYs egne kokker fra MENY-Lauget.

Rasen Lerstang kylling er sertifisert til å kunne brukes i fransk Label Rouge-produksjon. Label Rouge er et kvalitetsstempel og betyr at produktene har spesielle egenskaper som garanterer et høyere kvalitetsnivå.

2. Uten narasin og antibiotika

 

Både Jacobs Utvalgt Lerstang-kylling og Kyllinggården-produktene er laget av kylling som ikke bare lever godt, men som også spiser godt. 

I Vestfold fôres Jacobs Utvalgte Lerstang kylling med godt fôr som produseres i Vestfold og spiser seg mette på det. Foret består av en god andel grovfôr, dette er viktig for god tarmhelse, for sysselsetting, og gir kyllingen utløp for et naturlig adferdsmønster. 

Les mer om Lerstang-kyllingen her!

Kyllingen fra Kyllinggården får fôr uten narasin og det brukes ikke antibiotika i produksjonen.

3. Fokus på dyrevelferd

 

Både Jacobs Utvalgte og Kyllinggården har høyt fokus på dyrevelferd og ønsker at kyllingen skal vokse opp i et godt miljø.

I Vestfold vokser Jacobs Utvalgte Lerstang kylling opp i fjøs med vinduer og naturlig dagslys. Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at de lever et så sunt og naturlig liv som mulig.

Det er få dyr per kvadratmeter og nok av plass å boltre seg på. De har halmballer, vagler og kråsstein, og  får vokse i sitt naturlige tempo. Kyllingene lever også nesten dobbelt så lenge som ordinære kyllinger.

I kyllinghusene til Kyllinggården er det satt inn elementer som bidrar til økt aktivitet og trivsel, og et mer naturlig miljø for kyllingen. Kasser som gir hvileplass og stimulerer til mer bevegelse. Flisballer som stimulerer kyllingenes søke- og hakketrang, og torvhauger som gir ekstra gode forhold for kyllingens naturlige behov for strøbading.

4. Unikt hos MENY

Både Jacobs Utvalgte Lerstang kylling og Kyllinggården-serien er unike for MENY.

Jacobs Utvalgte er en kvalitetserie hos MENY som gjør det enklere for deg å finne de beste produktene. Det er fagfolk drevet av lidenskapen til å finne gode råvarer som står bak utvelgelsen, og de har vurdert smak, historie og håndverk som ligger bak. Lerstang kylling er et av disse produktene, og finnes eksklusivt hos MENY. 

Kyllinggården er en serie ferske kyllingprodukter fra utvalgte Prior-gårder i Norge – spesielt utviklet for MENY. 

5. En favoritt hos kokkene

Visste du at MENY har egne mateksperter som jobber for å gi nettopp deg det beste Norge har å by på? MENY-lauget er et håndplukket utvalg matkjennere og kokker som reiser land og strand for å finne unike matskatter – og plasserer de i butikkhyllene slik at du også kan smake.

Lerstang-kylling er et av produktene som har kommet gjennom nåløye og er blant MENYs egne matskatter. Faktisk er Lerstang Kyllingen så god, at den var hovedråvare i konkurransen ”Årets kokk”, som er den offisiell uttakningen til Bocuse d`Or, det uoffisielle VM-et i kokkekunst.