Julekylling - kylling med smak av jul

Kylling har en mild og god smak, og får med få grep en deilig smak av jul. Den er også et godt alternativ til kalkun både til jul og nyttår.
I desember er det gjerne kalkun som er kongen av festbordet, men med sin milde og gode smak skal du ikke undervurdere kyllingen, også i høytiden.
Enten du vil imponere med hel kylling eller servere saftige stykker av kyllinglår eller bryst, så kan du leke deg med det meste av tilbehør. Velger du hel kylling er dette et veldig godt alternativ til hel kalkun. 

Tips!

Stek kyllingen i ildfast form, pensle med urter og olje, ha litt væske i bunnen og legg aluminiumsfolie over. Da blir kyllingen ekstra saftig.


5 tips til tilbehør som gir kyllingen en smak av jul: 

  1. Visste du at tradisjonell kålrotstappe smaker godt også til kylling? Prøv! 
  2. Honningstekte epler, svisker og løk er kanskje tradisjonelt tilbehør til kalkun, men det passer også perfekt til kylling. 
  3. Eplesirup gir kyllingen raskt en smak av jul. Prøv helstekt kylling sammen med urtersmør, ovnsbakte grønnsaker og eplesirup. 
  4. Rosenkål er en grønnsak mange forbinner med jul, og den passer også godt til  hel kylling, enten som stekt, eller som kokt. 
  5. Fyll kyllingen med appelsin, det gir en saftig og god smak. 

Fordi kyllingen har en så mild og god smak så kan du  bruke det meste av tilbehør.

 

Fyll den gjerne med appelsin og ingefær til jul, eller server den med rosenkål, en stappe av potet eller rotgrønnsaker og en god saus.

Tips!

Slik deler du kyllingen  


En litt bedre kylling… 

Er du ute etter en god kylling denne julen anbefaler MENY-Lauget Jacobs Utvalgte Lerstang kylling. Dette er en unik kylling på det norske markedet. Det er mange ting som gjør Lerstang kylling til en litt bedre kylling. 

I Vestfold vokser kyllingen opp i fjøs med vinduer og naturlig dagslys. Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at de lever et så sunt og naturlig liv som mulig. Det er få dyr per kvadratmeter og nok av plass å boltre seg på. Her får den vokse i sitt naturlige tempo og med fôr fra den nærliggende Børjamølla. Det gir kylling som er like saftig og som smaker like godt som den beste franske kyllingen. De slaktes og skjæres for hånd og er helt fri for narasin og antibiotika.