Julekylling - kylling med smak av jul

Julekylling - kylling med smak av jul

Kylling har en mild og god smak, og får med få grep en deilig smak av jul. Den er også et godt alternativ til kalkun både til jul og nyttår.
I desember er det gjerne kalkun som er kongen av festbordet, men med sin milde og gode smak skal du ikke undervurdere kyllingen - heller ikke i høytiden.
 
Enten du vil imponere med hel kylling eller servere saftige stykker av kyllinglår eller bryst, så kan du leke deg med det meste av tilbehør. Velger du hel kylling er dette et veldig godt alternativ til hel kalkun. 
Stek kyllingen i ildfast form, pensle med urter og olje, ha litt væske i bunnen og legg aluminiumsfolie over. Da blir kyllingen ekstra saftig.

5 tips til tilbehør som gir kyllingen en smak av jul: 

  1. Visste du at tradisjonell kålrotstappe smaker godt også til kylling? Prøv! 
  2. Honningstekte epler, svisker og løk er kanskje tradisjonelt tilbehør til kalkun, men det passer også perfekt til kylling. 
  3. Eplesirup gir kyllingen raskt en smak av jul. Prøv helstekt kylling sammen med urtersmør, ovnsbakte grønnsaker og eplesirup. 
  4. Rosenkål er en grønnsak mange forbinner med jul, og den passer også godt til  hel kylling, enten som stekt, eller som kokt. 
  5. Fyll kyllingen med appelsin, det gir en saftig og god smak. 

Fordi kyllingen har en så mild og god smak så kan du bruke det meste av tilbehør.

Fyll den gjerne med appelsin og ingefær til jul, eller server den med rosenkål, en stappe av potet eller rotgrønnsaker og en god saus.
Oppdeling av kylling

Oppdeling av kylling

Hva de ulike delene på kyllingen heter, hvor de sitter og hvor enkelt det er å dele en kylling i mindre stykker.