Julekylling - kylling med smak av jul
Et godt alternativ til kalkun
En helstekt kylling kan være et godt alternativ til kalkun, spesielt om man ikke blir mange til bords. Det tar i tillegg kortere tid å steke, og du trenger ikke tenke på å tine den i tide.
Prøv gjerne en god stuffing på samme måte du ville gjort med kalkun, og kyllingen smaker godt med likt tilbehør.
5 tips til tilbehør som gir kyllingen en smak av jul:
- Tradisjonell kålrotstappe passer godt til både kylling og kalkun.
- Honningstekte epler, svisker og løk er kanskje tradisjonelt tilbehør til kalkun, men det passer også perfekt til kylling.
- Eplesirup gir kyllingen raskt en smak av jul. Prøv helstekt kylling sammen med urtersmør, ovnsbakte grønnsaker og eplesirup.
- Rosenkål er en grønnsak mange forbinner med jul, og den passer også godt til hel kylling, enten som stekt, eller som kokt.
- Fyll kyllingen med appelsin, det gir en saftig og god smak.
Fordi kyllingen har en så mild og god smak så kan du bruke det meste av tilbehør.
Lerstang-kylling til jul
Lerstang-kylling er en større, saktevoksende kyllingrase som gir ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt. Siden de er større enn vanlig kylling, er de dermed perfekt å servere til jul, romjul eller nyttår.
Server 1-2 hele kyllinger, eller stek opp kyllinglår eller lekre kyllingbryst til hver enkelt. Enkel middag som kler gode julesmaker!