Derfor er Lerstang kylling i verdensklasse

Derfor er Lerstang kylling i verdensklasse

Vil du ha kortreist kylling av beste kvalitet, som har blitt produsert med fullt fokus på dyrevelferd, er Lerstang kylling et godt valg.

Lerstang kyllinger en rase som er definert som saktevoksende kylling, og det gir en helt unik smaksopplevelse. At Lerstang kylling er sakte­voksende vil si at den vokser i sitt naturlige tempo, og den lever over dobbelt så lenge som en konvensjonell kylling.

Kyllingene klekkes ut på Lerstang gard i Vestfold, og vokser opp på 11 gårder i omradet i romslige kyllinghus med vinterhager, vinduer og naturlig dagslys. Dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme, og gjør at den lever et så sunt liv som mulig. Den har også nok av plass å boltre seg på, med fri tilgang til halmballer, vagler, krasstein, vann og for.  

Kyllingene klekkes ut på Lerstang gard i Vestfold, og vokser opp på 11 garder i omradet i romslige kyllinghus med vinterhager, vinduer og naturlig dagslys. Kyllingene klekkes ut på Lerstang gard i Vestfold, og vokser opp på 11 garder i omradet i romslige kyllinghus med vinterhager, vinduer og naturlig dagslys.

- Resultatet er en kylling med en flott kjøttstruktur og noe mer fett, som gir en saftigere fugl med enda mer smak, forteller Patrick Castellano, ferskvaresjef ved MENY lndrehavn og medlem av MENY-Lauget.

Patrick Castellano er ferskvaresjef ved MENY lndrehavn – og er stor fan av Lerstang kylling. Patrick Castellano er ferskvaresjef ved MENY lndrehavn – og er stor fan av Lerstang kylling.

Her får du Patrick sine beste tips til hvordan du kan spise deilig kylling i høst!

Høstsalat med kylling og ovnsbakte grønnsaker

 Kyllingfilet er lett å tilberede, og er et saftig produkt som kler det meste av tilbehør og smaker. I høst kan du lage en lun kyllingsalat med ovnsbakte grønnsaker, som søtpotet, rødbet, sellerirot, gulrot og persillerot. Denne fungerer like bra som en smakfull lunsj eller lett middag, og smaker fantastisk toppet med små biter sprøstekt Jacobs Utvalgte bacon.

I høst kan du lage en lun kyllingsalat med ovnsbakte grønnsaker I høst kan du lage en lun kyllingsalat med ovnsbakte grønnsaker

Helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup 

– Fordelen med hel kylling er at du får bade vinger, lår og fileter, som er perfekt om du skal lage mat til mange. I tillegg inneholder hel kylling mer fett, som igjen gir mer smak. Vil du diske opp med en fantastisk middag, anbefaler jeg helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup. Hyggelig bonus: Ben til å koke kraft på! 

Vil du diske opp med en fantastisk middag, anbefaler Patrick helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup. Vil du diske opp med en fantastisk middag, anbefaler Patrick helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup.

Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater 

 Kyllinglår er favorittdelen min på en kylling, fordi det har god struktur, god tyggemotstand og masse smak. For et deilig høstmaltid kan du lage ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker som persillerot, sellerirot og gulrøtter, og tomater. Server gjerne med en frisk salat og ris.

Kyllinglår er Patricks favorittdel, blant annet på grunn av den gode smaken. Kyllinglår er Patricks favorittdel, blant annet på grunn av den gode smaken.