Ovnsbakt kyllingbryst med rotgrønnsaker og appelsin

Ovnsbakt kyllingbryst med rotgrønnsaker og appelsin

Ingredienser

0,5 stk kålrot
0,5 stk sellerirot
2 stk neper
2 stk appelsiner
1 stk hel hvitløk
4 stk kyllingbryst
2 ss honning
1 dl olivenolje
salt
pepper
frisk timian

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Enkel oppskrift på ovnsbakt kyllingbryst med rotgrønnsaker og appelsin. Server med salat, ris eller kokte poteter. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

  1. Sett ovnen på 150 °C. Del kålrot, sellerirot og neper i biter. Del hvitløk i fedd og én appelsin i båter. Legg alt i en ildfast form med kyllingbrystene på toppen.
  2. Press saften av den andre appelsinen i en skål og bland med honning, timian, salt og pepper. Hell over kylling og grønnsaker.
  3. Stek i ovnen i ca. 45 minutter. Server med salat, ris eller kokte poteter. Det kan ta litt lenger tid på de største lårene, de er ferdige når de har en kjernetemperatur på 65 grader